Nieuws

Nieuws

ALV 'koopt' T-rex!

26 november 2014

Natuurlijk geen hele T-Rex maar een onderdeel van dit enorme skelet. Met deze actie sponsoren wij Naturalis in het halen van deze koningin onder de dinosauriërs. Dit doen wij omdat wij al jaren trots leverancier zijn met onze diensten en producten aan Naturalis, wij kunst en cultuur zeer belangrijk vinden en wij gespecialiseerd zijn in het leveren van diensten aan diverse andere musea naast Naturalis. 

Achtergrond

In Montana (V.S.) hebben onderzoekers van Naturalis vorig jaar een ongelooflijke ontdekking gedaan: ze hebben een skelet vanTyrannosaurus rex opgegraven. Deze koningin der dinosauriërs wil het museum maar al te graag onderdak bieden en naar Leiden halen. Burgemeester Henry Lenferink van Leiden noemt het een echte publiekstrekker voor de stad: "T. rex is goed voor het museum en voor Leiden; de stad van ontdekkingen. Ik sta voor in de rij om deze aanwinst straks te bekijken!" Om het enige exemplaar van T. rex buiten Amerika naar Leiden te halen is er wel geld nodig. 

T. rex is van iedereen

Met de actie Tientje voor T. rex is er al veel gedoneerd. Scholen en bedrijven hebben geld ingezameld of hun naam voor eeuwig verbonden aan het skelet van T. rex. Dit laatste kan door een bot te adopteren via Verbind uw naam aan T. rex  (www.verbinduwnaam.nl). Ook wij sponsoren dus de komst van T. rex en heeft haar naam aan een bot verbonden. Waarom? Deze T. rex is het enige exemplaar buiten Amerika. De komst van T. rex kan een groot aantal extra bezoekers naar Leiden brengen en een sterke culturele en economische impuls aan de regio geven. Dit was het geval bij de komst van T. rex Sue naar Chicago (V.S.) in 2000. Bezoekersaantallen verdubbelden en T. rex Sue is voor het Chicago Field Museum de publiekstrekker. Wij vinden de komst van T. rex om deze reden belangrijk voor Leiden en de regio.

Bovendien is T. rex van groot belang voor het wetenschappelijk onderzoek naar de tijd van de dinosauriërs.  Met een T. rex in de collectie kan Naturalis bijdragen aan het beantwoorden van vragen over de evolutie van deze vrijwel uitgestorven groep. Daarnaast wekt een icoon als T. rex, zeker bij de jeugd, de interesse voor natuur en wetenschap.  Op deze manier werkt Naturalis nu en in de toekomst aan thema’s als natuurbeheer, klimaatverandering, gezondheid en voedselzekerheid.  Deze thema’s raken iedereen op aarde. Ook daarom vinden wij dat T. rex naar Leiden moet komen!

 

Meer informatie leest of doneren kunt u op www.naturalis.nl of www.tientjevoortrex.nl

ALV Verhuur

verhuur-1.jpg

Benieuwd?

Ga naar ALV Rent>>

Evenementen & Producties

Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in verhuur en verkoop, wij bieden ook een zogenoemd alles-in-één concept aan. Of het nou gaat om bedrijfs- of sportevenementen, festivals, musical, installaties of besloten feesten, Wij verzorgen de gehele technische productie voor u. Neem een kijkje in ons porfolio voor wat impressies. 

Portfolio »

Contact

Wij leveren audio, licht en video over heel Nederland. Heeft u interesse in één van onze diensten of wilt u wat vragen?

Stuur ons een e-mail of bel 071 - 800 9998

Contact »

 

Goed betrouwbaar meedenkend flexibel

- Studio Liaan -